Forum

You need to log in to create posts and topics.

[Reguli de utilizare forum]

1.a. Sunt interzise atacul la persoana, jignirea sub orice forma a membrilor forumului, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente.
1.b. Comportament nepotrivit sau ofensator, hartuirea si mesajele menite sa provoace ceilalti useri, raspunsurile agresive la mesajele jignitoare, sunt sanctionabile. Daca sunteti provocati/jigniti de un user, folositi functia Reclamatie. NU va asumati rolul de justitiar pentru ca veti fi sanctionat. Un comportament civilizat impune combaterea ideilor exprimate anterior si nu a persoanelor care le-au postat.
1.c.Orice post cu continut licentios, politic, etnic sau rasist extrem, DISCRIMINATORIU, pornografic, ilegal, care face referire la consumul de droguri, la VIOLENTA (verbala sau prin postarea de foto/clipuri), sau neagreabil in orice fel este complet interzis.

Sanctiuni aplicate: intre 24 de ore si 30 de zile. In cazuri extreme se poate ajunge la ban definitiv.

Aceasta regula se refera atat la forum cat si la sistemul intern de mesagerie. (Atentie! Mesajele private raportate, la fel ca si cele raportate de pe forum, pot fi citite de catre moderatori. Butonul ''Reclamatie'' invita moderatorii la discutiile respective, indiferent ca sunt mesaje de pe forum sau mesaje private).


2. Inainte de scriere cautati cea mai buna categorie sau subiect pentru mesajele voastre, pentru evitarea postarii de doua ori a aceluiasi subiect sau scrierii aiurea a mesajului dumneavoastra. Va rugam sa folositi functia de CAUTARE.

3. Va rugam sa folositi un titlu adecvat cand deschideti un topic (in special unul care sa sublinieze tema topicului). Evitati titluri incomplete sau de genul "lol", "intrebare" sau "ATENTIE!!".

4. Pentru a evita repetarea argumentelor, mai ales in cazul discutiilor lungi, va sugeram ca intotdeauna sa cititi intregul topic inainte de a posta un raspuns.

5. Va rugam sa nu raspundeti la off-topicuri si sa nu postati in topicuri care probabil vor fi sterse. Postari de genul "primul pe pagina" sau "am scris si in topicul asta" sunt interzise.
Va rugam sa postati raspunsuri care au legatura cu topicul. Daca nu puteti oferi un raspuns potrivit cu topicul este mai bine sa nu postati nimic. Acest lucru este in special valabil asupra posturilor foarte scurte si fara relevanta.
Discuţiile între doar doi useri trebuie purtate prin intermediul mesageriei interne, nu pe forum.6. Nu folositi texte cu fonturi colorate excesiv sau cu dimensiuni mari. Dimensiunile excesive vor fi reduse fara aviz si fara explicatii. Culoarea standard a acestui forum este aceasta. Va recomandam sa o folositi, altfel vom fi nevoiti sa va editam mesajele.

7. Verificati textul inainte de a posta. Astfel va puteti asigura ca este usor de citit si poate fi inteles de catre ceilalti membri ai forumului. Incalcarile repetate ale acestei reguli pot duce la un avertisment.

8. Este interzisa folosirea prescurtarilor de chat: "sh" , "tz", "k" , "dak", etc. Puteti folosi diacriticele.
De asemenea, este interzisa postarea de mesaje monosilabice (exceptie face aria de jocuri) si care contin doar emoticonuri.

9. Nu citati excesiv din posturile anterioare. Citati doar partile esentiale astfel incat posturile sa nu fie prea lungi.
De asemenea, de azi inainte (18.03.2011), orice postare care citeaza clipuri youtube sau poze, va fi stearsa fara nici un fel de explicatie suplimentara. Userii care ignora aceasta regula in mod repetat, vor fi sanctionati. 

10. Publicitatea pe forum este permisa doar in cadrul sectiunilor create in acest scop (si aici in limita bunului simt). In restul ariilor este interzisa postarea de reclame.
Reclama in semnatura este de asemenea interzisa, exceptie de la aceasta regula face postarea de linkuri spre pagini din cadrul domeniului sau spre pagini care contin linkuri/reclame spre (cu conditia ca acestea sa nu comercializeze produse sau servicii. De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza anumite siteuri).

Exceptie: sunt permise in semnatura doar blogurile personale (cu conditia ca acestea sa nu comercializeze produse sau servicii) si site-uri ce semnaleaza cazuri umanitare.